Djörkhyttan Märrberget 215

Hedemora 650 000 kr eller högstbjudande

Lev din torpdröm i Södra Dalarna

Här i omgivningarna kan du sitta under det stora valnötsträdet och dricka kaffe och blicka ut över åkrar och ängar. Välkommen in i hallen där trappan går upp till den inredda vinden med de två sovrummen. Köket med breda skurplank, vedspis och spiskåpa. Det stora rummet med de charmiga enkla fönsterna med innerfönster. Bra med förvaringsmöjligheter i uthus och förråd, förberett för en bastu som behöver snickras klart. Sommarvatten. Inget avlopp. Utedass.
Närhet till Prästhyttans golfbana.

OBS. Vid visningen parkera gärna bilen en bit därifrån då begränsat utrymme finns att vända om.

Hedemora är Dalarnas äldsta stad och ligger centralt i en befolkningstät region i södra Dalarna. Riksväg 70 passerar Hedemora och är en pulsåder för trafiken mellan Mälardalen och Dalarna. Hedemora erbjuder ett rikt kulturliv och närhet till naturen. För ytterligare information om Hedemora kommun se deras utmärkta hemsida www.hedemora.se .

För en aktiv fritid så ligger den populära skidanläggningen Romme Alpin på ett avstånd om 40 minuter. Romme Alpin erbjuder 19 kilometer pist och toppmoderna 6-stolsliftar för varierad skidåkning. Se www.rommealpin.se. Det finns flera golfbanor i närområdet. Avesta och Säter erbjuder mycket fina 18-hålsbanor. Hedemora med sin trevliga 9-hålsbana är mycket bra alternativ, inget krångel med att boka tider, aldrig kö, spela när du vill och har tid.

Borlänge når man på c:a 45 min med bil och till Falun tar du dig på samma tid. Hedemora ligger inom bekvämt avstånd från Stockholm. En bilresa från Stockholm till Hedemora tar c:a 2 timmar. Väl utbyggd tågtrafik Stockholms Central-Hedemora 1,50 H. Arlanda-Hedemora 1,30 H.

Hedemora är Dalarnas äldsta stad och ligger centralt i en befolkningstät region i södra Dalarna. Riksväg 70 passerar Hedemora och är en pulsåder för trafiken mellan Mälardalen och Dalarna. Hedemora erbjuder ett rikt kulturliv och närhet till naturen. För ytterligare information om Hedemora kommun se deras utmärkta hemsida www.hedemora.se .

För en aktiv fritid så ligger den populära skidanläggningen Romme Alpin på ett avstånd om 40 minuter. Romme Alpin erbjuder 19 kilometer pist och toppmoderna 6-stolsliftar för varierad skidåkning.Se www.rommealpin.se. Det finns flera golfbanor i närområdet. Avesta och Säter erbjuder mycket fina 18-hålsbanor. Hedemora med sin trevliga 9-hålsbana är mycket bra alternativ, inget krångel med att boka tider, aldrig kö, spela när du vill och har tid.
Borlänge når man på c:a en halvtimme med bil och till Falun tar du dig på c:a 45 minuter. Hedemora ligger inom bekvämt avstånd från Stockholm. En bilresa från Stockholm till Hedemora tar c:a 2 timmar. Väl utbyggd tågtrafik Stockholms Central-Hedemora 1,50 H. Arlanda-Hedemora 1,30 H

I närheten finns en handelsträdgård och en gård med Islandshästar.

Planlösning

Antal rum: 3 varav 2 sovrum
Boarea: 43 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Hall: Golv: Parkett. Vägg: Strukturtapet. Tak: Målade. Trappa till övervåning. Garderob.

Stora rummet: Golv: Parkett. Vägg: Tapet. Tak: Målade takskivor. Garderober. Kamin

Kök: Golv. Skurade trägolv. Vägg: Målad vävtapet. Tak: Målade takskivor. Kombi kyl/frys: Whirlpool äldre modell. Bänkspis: Bosch-89. Spiskåpa i koppar. Mikrovågsugn -92. Igensatt dörr till vardagsrum. Vedspis.

Övre plan:

Sovrum 1: Golv: Plastmatta.Vägg: Tapet. Tak: Målade. Murstock. Kattvind 2 st.

Sovrum 2: Golv: Plastmatta. Vägg: Tapet. Tak: Målade Garderober

Byggnad

Typ av byggnad: 1 ½ plan
Byggnadsår: 1920
Vatten & avlopp: Enskilt vatten. Avlopp saknas.
Stomme: Timmer
Fasad: Träpanel
Fönster: Enkla fönster med innanfönster
Bjälkslag: Trä
Tak: Plåt
Grundläggning: Stensatt torpargrund
Uppvärmning: Direktverkande el, vedspis och kamin
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Uthus, utedass och förråd under uppbyggnad, förberett för bastun.
Renoveringar: 2005-2010 Kittat och målat fönster. Målat huset utvändigt 2012 Ny kamin i rummet, reparation av skorsten, väderskydd och glidskydd för stege mot tak. 2012 Tätning av kanalerna till vedspis och kamin. Klinkers vid kaminen. 2014 Byte av elledningar (luft) mellan husen. 2014 Byte till modernt proppskåp i hallen. 2019 Byte av backventil och bottenventil i brunnen.

Energideklaration

Utförd: Behövs ej

Ekonomi

Pris: 650 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 150 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr
Summa inteckningar: 189 000 kr
Driftkostnad: 8 915 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Försäkring: 2 146 kr
 • Renhållning: 2 525 kr
 • Hushållsström: 2 946 kr
 • Sotning: 798 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 500 kr

Sotning var tredje år.


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 150 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 3640 kvm
  Övrigt: Äldre uppvuxen tomt med en gammal ek , Valnötsträd och Björkar. Perenner som Pioner, nyponbuskar, syren, hortensia och rosor. Gräsmatta.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut: Gemensamhetsanläggning: Hedemora Djörkhyttan GA:1 ändamål: Vägar
  Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Hedemora Djörkhyttan GA:1 ändamål: Vägar

  Övrigt

  TV: Tv-antenn
  Torpet Köket Stora rummet Kamin Hallen Sovrummet nr 1 Sovrummet nr 2 Torpet, förråd och utedass Utedass Fastighetskarta Förråd Baksidan av torpet

  Planritningar & kartbilder

  Karta