Grenvägen 9

Hedemora 2 000 000 kr eller högstbjudande

Stor villa i suterräng med bergvärme

Välkommen till denna rymliga familjevilla i Centrala Hedemora. Trevligt belägen i slutet av en lugn gata med ett högt läge och närhet till lekplatsen. Fastigheten bjuder på 6 rum varav 4 sovrum, Ett stort kök med plats för 6 personer. Rymligt vardagsrum, och via vardagsrummet nås en delvis inglasad balkong med tak. Gillestugan inleder till mysiga kvällar framför braskaminen. Bra förvaring i det nedre planet med matkällare, tvättstuga och förråd/hobbyrum. Badrum på det övre planet och ett duschrum på det nedre,. Dubbelgarage. Ett fönster är uppsatt mellan garage och förråd för ytterligare förvaring av trädgårdsredskap och dyl. Lättskött trädgårdstomt med gräsmatta, syrénbuskar, plommonträd och odlingslådor. Fiber finns indraget fastigheten. Bergvärme ger god ekonomi. Kort avstånd till skola, förskola. Varmt välkommen på visning!

Hedemora är Dalarnas äldsta stad och ligger centralt i en befolkningstät region i södra Dalarna. Riksväg 70 passerar Hedemora och är en pulsåder för trafiken mellan Mälardalen och Dalarna. Hedemora erbjuder ett rikt kulturliv och närhet till naturen. För ytterligare information om Hedemora kommun se deras utmärkta hemsida www.hedemora.se .

För en aktiv fritid så ligger den populära skidanläggningen Romme Alpin på ett avstånd om 40 minuter. Romme Alpin erbjuder 19 kilometer pist och toppmoderna 6-stolsliftar för varierad skidåkning.se www.rommealpin.se. Det finns flera golfbanor i närområdet. Avesta och Säter erbjuder mycket fina 18-hålsbanor. Hedemora med sin trevliga 9-hålsbana är mycket bra alternativ, inget krångel med att boka tider, aldrig kö, spela när du vill och har tid.
Borlänge når man på c:a en halvtimme med bil och till Falun tar du dig på c:a 45 minuter. Hedemora ligger inom bekvämt avstånd från Stockholm. En bilresa från Stockholm till Hedemora tar c:a 2 timmar. Väl utbyggd tågtrafik Stockholms Central-Hedemora 1,50 H. Arlanda-Hedemora 1,30 H.

Planlösning

Antal rum: 6 varav 4 sovrum
Boarea: 146 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Kök: Kök: Plastmatta med stenimitation. Tapet på väggarna. Takskivor. Utrustning: Spis (Asko), Spisfläkt (Franke). Fullstor kyl och frys (Elektro-Helios). Diskmaskin (Cylinda) Grått kakel ovanför köksbänken i laminat. Luckorna är träfärgade. Matplats för 6 personer.

Hall: Hall: Plastmatta. Tapet. Takskivor. 2 st garderober. 2 st överskåp ovanför hatthyllan.

Sovrum/Kontor: Sovrum: Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Skivor i taket. 2 st inbyggda garderober.

Vardagsrum: Vardagsrum: Parkettgolv. Strukturtapet. Skivor i taket. Utgång till balkong som delvis är inglasad.

Badrum: Badrum: Våtrumstapet och våtrumsmatta. WC. Tvättställ. Badkar. Dusch. Bidé. Garderob.

Tvättstuga i källaren: Tvättstuga: Våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustning: Tvättmaskin (Electrolux). Torktumlare (Indesit). Torkskåp äldre modell (Eletro-Helios). Tvättho.

Sovrum/Gästrum: Sovrum: Plastmatta på golvet. Tapet på väggen. Skivor i taket. 4 st garderober som bildar en garderobsvägg med speglar.

Sovrum/Matrum: Sovrum: Mörkt laminatgolv. Tapet. skivor i taket. Inbyggd garderob.

Gillestuga i källaren: Gillestuga: Trägolv. Tapet/Tegel på väggen. Huntonit i taket. Kamin (Fungerande). Utgång till altan under balkongen.

Rum i källare: Rum: Plastmatta. Tapet. Skivor i taket. Har tagit bort en vägg mellan rummen för att få ett stort sovrum. 2 st dörrar in till rummet.4 st garderober.

Duschrum i källaren: Våtrumsgolv och våtrumstapet. WC. Tvättställ. Dusch (Arrow) lyset fungerar ej i duschen.

Matkällare: Matkällare: Betonggolv. Gips på väggen. Bra förvaring.

Pannrum: Pannrum Betonggolv. Blåmålat tak. Bergvärmepanna (Creenline).

Rum/Förråd i källare: Plastmatta. Tapet. Vitmålad gips i taket.

Förråd/Klädkammare i källare: Förråd. Plastmatta. Målad vägg.

Byggnad

Typ av byggnad: 1 plan i souterräng
Byggnadsår: 1980
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Bjälkslag: Trä
Grundläggning: Källare
Uppvärmning: Bergvärme, Braskamin (sotning utförd 2021-02-02)
Ventilation: Mekanisk
Övriga byggnader: 2 bilsgarage
Renoveringar: 2013- Omtapetsering i 3 rum samt nylagt laminatgolv. 2013-Uppgrävning, dränering och isolering av grund 2014-Totalrenovering av badrum efter fuktskada. (väggar, golv, byte av WC-stol, byte av badkar och blandare, byte av badkar och blandare, byte av blandare i didé, nyinstallation av jordfelsbrytare och jordat eluttag. 2014- Byte av WC-stol i duschrum, nyinstallation av duschkabin, nyinstallation av jordfelsbrytare. 2014- Kök: Byte av diskmaskin, blandare, kyl/frys, byte av köksluckor, skåp och bänkskivor. Nyinstallation av bänkbelysning ink. elinstallation. 2014- Nyinstallation av avjoniserare i pannrummet. 2014- Nybyggnation av veranda. 2014-Nyinstallation av fjärrstyrd garageport, utbyte av manuell garageport och installation av jordfelsbrytare. 2014- Installation av fiberanslutning till källaren. 2014-Utbyte av torktumlare i tvättstugan. 2015- Installation av köksfläkt. 2016-Byte av ventilationssystem inkl. köksfläkt 2017-Mossbekämpning tak (LA Takvård). Montering av kåpa på skorsten

Energideklaration

Utförd: Utförd
Datum: 2012-05-24
Energikonsumtion: 50 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 2 000 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 1 025 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 873 000 kr
Värdeår: 1980
Summa inteckningar: 766 800 kr
Driftkostnad: 41 522 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 12 996 kr
 • Vatten/avlopp: 6 761 kr
 • Försäkring: 5 000 kr
 • Renhållning: 2 626 kr
 • Hushållsström: 8 735 kr
 • Sotning: 364 kr
 • Övrigt: 5 040 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark: 152 000 kr
 • Småhusbyggnad: 873 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 724 kvm
  Övrigt: Tomtarea 724 m² (friköpt).

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Servitut: Last: Avtalsservitut: Vatten Mm, 20-IM2-80/6249.1 Avtalsservitut Vatten Mm
  Planbestämmelser: Stadsplan
  Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Vatten Mm, 20-IM2-80/6249.1

  Övrigt

  TV: Sappa kabel-Tv
  Bredband: Fiber
  Entrén Hall vid entrén Köket Hallen mot vardagsrummet Vardagsrum Vardagsrum med utgång till balkongen Balkongen Entrén Sovrum Matrum/Sovrum Kontor/Sovrum Badrum övre plan Trappan ner till gillestugan Gillestugan Braskamin Rum på nedre plan Duschrum nedre plan Matkällare Tvättstuga Pannan Dubbelgarage Fönster mellan hus och garage Förvaring Lekplats

  Planritningar & kartbilder

  Planlösning övre plan Planlösning nedre plan

  Karta